delen

Tips-autoplay

Tip om autoplay in YouTube uit te schakelen

Ik vond het altijd zeer irritant dat wanneer je een video in YouTube bekijkt er direct een volgende gestart wordt (zonder inspraak). Ik heb ontdekt dat je dit kunt uitschakelen en dat is heel handig.  Ik vond dit bij Seniorweb, die hebben vaak heel handige tips.
Dus deel ik dit maar weer even met jullie.

Ik ben van het delen hè!

delen

 

Autoplay uitschakelen

Wanneer u een video op YouTube bekijkt, heeft de site verschillende filmpjes klaarstaan die u misschien ook wel wilt zien. Is de video afgelopen, dan begint vrij snel automatisch de volgende te spelen. Maar waarschijnlijk wilt u alleen het filmpje van uw keuze bekijken. Schakel in dat geval de functie ‘Autoplay’ uit.en

  • Klik in YouTube op de video van uw keuze om ‘m af te spelen.
  • De video opent op een nieuwe pagina en speelt direct af. Rechts naast de video staat een lijst met andere video’s klaar. YouTube denkt dat u hier ook wel in geïnteresseerd bent. Klik boven deze lijst op het blauwe vinkje achter ‘Autoplay’.

autoplay

De functie is nu uitgeschakeld. Als het filmpje afgelopen is, wordt er niet automatisch een nieuwe video afgespeeld. Hebt u YouTube gesloten, dan moet u de volgende keer dat u op YouTube komt ‘Autoplay’ opnieuw uitschakelen.

De nieuwsbrief (januari) is de deur uit met weer een aantal nieuwe video’s. Heb je hem gemist?
Schrijf je in, dan krijg jij die van februari in ieder geval wel.

fijn weekend,

Tineke

 

1 antwoord
  1. Alida
    Alida zegt:

    Hi Tineke, ik vind het ook fijn om nu te weten dat je dit uit kunt schakelen. Het is inderdaad ontzettend irritant en opdringerig. Reuze bedankt voor de tip!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *