TIP lettertypes

Van Jo kreeg ik het volgende bericht toegestuurd:

Tineke, een paar dagen geleden zag ik een video van jou over het lettertype Centaur.

Als je een model wilt maken met een lettertype wat misschien niet iedereen heeft en toch een voorbeeld op wilt sturen naar een bekende dan kun je wel zorgen dat die persoon de symbolen kan zien, maar niet kan opslaan.

Als je in Word het document geopend hebt klik je op Bestand -> Opties -> Opslaan en dan gebruik je de onderste mogelijkheid

word lettertypes

Het lettertype Centaur dat standaard in Solar Fire 8 en 9 zit, dat zul je wel weten, maar de ontvangende persoon misschien niet en dan is dit toch een geweldige uitkomst.

 

Dankjewel Jo

 

 

delen

Tips-autoplay

Tip om autoplay in YouTube uit te schakelen

Ik vond het altijd zeer irritant dat wanneer je een video in YouTube bekijkt er direct een volgende gestart wordt (zonder inspraak). Ik heb ontdekt dat je dit kunt uitschakelen en dat is heel handig.  Ik vond dit bij Seniorweb, die hebben vaak heel handige tips.
Dus deel ik dit maar weer even met jullie.

Ik ben van het delen hè!

delen

 

Autoplay uitschakelen

Wanneer u een video op YouTube bekijkt, heeft de site verschillende filmpjes klaarstaan die u misschien ook wel wilt zien. Is de video afgelopen, dan begint vrij snel automatisch de volgende te spelen. Maar waarschijnlijk wilt u alleen het filmpje van uw keuze bekijken. Schakel in dat geval de functie ‘Autoplay’ uit.en

  • Klik in YouTube op de video van uw keuze om ‘m af te spelen.
  • De video opent op een nieuwe pagina en speelt direct af. Rechts naast de video staat een lijst met andere video’s klaar. YouTube denkt dat u hier ook wel in geïnteresseerd bent. Klik boven deze lijst op het blauwe vinkje achter ‘Autoplay’.

autoplay

De functie is nu uitgeschakeld. Als het filmpje afgelopen is, wordt er niet automatisch een nieuwe video afgespeeld. Hebt u YouTube gesloten, dan moet u de volgende keer dat u op YouTube komt ‘Autoplay’ opnieuw uitschakelen.

De nieuwsbrief (januari) is de deur uit met weer een aantal nieuwe video’s. Heb je hem gemist?
Schrijf je in, dan krijg jij die van februari in ieder geval wel.

fijn weekend,

Tineke

 

mercedelogo

samenwerking

Samenwerking

Er is veel gaande en hoewel de doelgroep klein is, zijn er toch veel leuke ontwikkelingen en een ervan is helemaal mijn ding: delen en samenwerken. Vooral: elkaar aanvullen. Ik heb soms het idee dat veel astrologen op hun eigen eilandje werken en wel communiceren, maar niet écht aanvullend werken. Daar ligt een kracht van mij en ook een valkuil, want ik heb de neiging in mijn ‘delen’ ook veel weg te geven. Eén deel in mij zegt daarover dat dat goed is, maar een ander deel waarschuwt me voor de balans, om die vooral toch ook in de gaten te houden. Lastig.

Eerste stappen in samenwerking:

  • Met Han van Straaten. Ik heb zijn Powerpointpresentatie op video gezet en op deze website gezet. Ik hoorde al mensen die dit erg leuk vonden.
    Een reactie:

‘De video van Han van Straaten is mooi geworden, maar je hebt wel de behoefte om steeds de video stil te zetten en goed te kijken hoe het nu allemaal zit, omdat er zo ontzettend veel informatie ineens op het scherm staat, zonder begeleiding.’
Mijn antwoord: dat is ook de bedoeling,dat je hem gewoon stil kunt zetten en rustig kunt bestuderen.

  • Joke van IJlst heeft een prachtig e-book gemaakt over het aanbod aan astrologieprogramma’s en dat wekt natuurlijk prachtig samen met de video’s van Solar Fire en Astroscoop, programma’s die zij ook bespreekt in haar (gratis) e-book.
    Zie home pagina voor de link naar het e-book.
  • En dan de fijne samenwerking met Michael de Baker en zijn School voor Therapeutische Evolutionaire Astrologie Nederland (S.T.E.A.N.). Voor zijn leerlingen maak ik instructievideo’s over de stof die hij geeft en de instellingen in Solar Fire die hij gebruikt. Het is wel exclusief toegankelijk voor deze groep.Michael is ook een pleiter voor Solar Fire en hij zegt hierover:

Ik heb je video’s nog eens bekeken en er staat inderdaad al een heleboel op. Ik vind de samenwerking erg leuk. Solar Fire is erg hard nodig in Nederland. Ik loop vaak tegen astrologen aan die bekennen Solar Fire in huis te hebben maar niet te weten hoe ze het moeten gebruiken. Dat is net zoiets als een Mercedes in je garage hebben staan en met een Trabant de weg opgaan. Je harde werk is dus hard nodig en gaat zijn vruchten afwerpen, als het dat niet al doet!

trabant

Trabant

Het doet me goed dat de website langzaam zijn weg gaat vinden in astrologenland en dat mensen gaan zien dat ze hier goede tools kunnen vinden om meer te halen uit Solar Fire.

2016 wens ik de website veel bezoekers toe die blij zijn om allerlei wegen te vinden in de astrologieprogramma’s Solar Fire en Astroscoop en vooral ook SAMENWERKING.

 

 

wiel

Horoscoopwiel

Reacties

maagd

Promotie

uilastro2Ga ik de website naar buiten brengen of niet? Het zo’n immense klus om het er allemaal op te krijgen, dat ik mezelf dwing om in ieder geval zoveel materiaal beschikbaar te hebben dat iemand die net begint in ieder geval aan de slag kan met het programma Solar Fire. Dus de écht noodzakelijke instellingen moeten er op staan, want dan kun je  je eerste horoscopen gaan invoeren. Dat is voor mij prioriteit.
Je huidige plaats kunnen instellen, zodat  Australië of New York niet in je Solar Fire blijft staan.
Dan de planeten die jij wil zien in een horoscoop en de aspecten waar je mee wilt werken. Ik moet nog de orbs aanvullen en het grid voor de aspecten,want dat is toch wel verdomde handig in een horoscooptekening.
Die staan op de priolijst, evenals de kleuren instellen.

Er zijn al veel FUN-video’s en daarin zit veel informatie, vooral in de randgebieden van het programma en zullen waarschijnlijk favoriet worden. Handig en simpel.

Ik ga ook snel (mogelijk als FUN-video) laten zien hoe je een complete horoscooptekening, zoals hieronder, tevoorschijn kan toveren. Deze gebruik ik altijd om mee te geven aan cliënten die niet veel van astrologie afweten. Vooral bij de AstroParty’s zijn die essentieel en geeft de deelnemers direct al veel informatie. Weliswaar in het Engels, maar dat blijkt niet zo’n groot probleem.

beginnerspagia

Morgen, op de eerste dag van mijn Lunaar, mag de website de wijde wereld in, ja of nee. Ik ga er een nachtje over slapen.

Solar Fire begin

Solar Fire, beginscherm

maagd

welke onderwerpen zijn er al?